La ce foloseste?

Scris de: monica Publicat in: Pentru incepatori Data crearii: 2014-07-09 Accesari: 6296 Comentariu: 0

Care este diferenta dintre acele cu cap si acele cu bucla? Cu ce se deosebeste guta de elastic? Cum pot inchide un colier? Acestea sunt doar cateva din multele intrebari de care ne-am lovit. Incercam sa descriem cateva furnituri, iar in cazul in care ceea ce doriti nu se regaseste in acest blog, va rugam sa ne comunicati si imediat vom veni cu informatii suplimentare!

 

             Zalele sunt rotunde sau sub diverse forme (ovale, stea etc) si ataseaza parti ale unei bijuterii. Ele se desfac si se inchid la loc, de ele putand fi prinse 2 sau mai multe bucle, alte zale etc. Cand comandati zale, aveti grija la diametrul sarmei (0.3-1mm) si la marimea ei: diametru interior de la 3 la 20mm si chiar mai mari. Grosimea sarmei de 0.3 este, de exemplu, cea mai subtire, dar se si desface foarte usor.
             Zalele pot fi deschise si sudate. Cele deschise sunt cele uzuale, iar cele sudate se pot prinde cu ajutorul altor zale deschise sau a unor bucle. Zalele sudate pot fi folosite ca si prelungiri, ca si imbinari etc.
                     Aici puteti vedea cum se inchide si deschide corect o zala

          Acele cu cap sau cu bumb sunt realizate dintr-o sarma de rezistenta diferita (fie mai subtiri-mai moi, fie mai groase-mai tari) care au un capat tesit (ca un cui) sau bombat. Ele sunt folosite sa tina margeaua pe ac (sa nu cada). Daca doriti sa fixati pe un ac o margea ce are orificiul mult mai mare (si determina balansarea margelei pe ac!) incercati sa introduceti intai un crimp, un seed bead sau o alta margica ce intra pe ac si in interiorul orificiului margelei.
          Acele cu cap vin in lungimi diferite, dar pot fi taiate la dimensiunea dorita.

            Acele cu bucla sunt realizate din sarma cu un capat sub forma de bucla (inel, zala) deschisa. Bucla se deschide si se inchide si foloseste ca si legatura intre piesele bijuteriei.

          Crimpurile sau opritorii sunt margele mici de metal, sub forma de tub sau rotunde, si ajuta la fixarea margelei pe sarma sau guta. Mai poti fi folosite la prinderea a 2 sau mai multe fire de sarma pentru blocarea acestora. Crimpurile se strang cu clestele de crimpuri (sau cu cel de bucle) pana la fixarea lor. Daca le prindeti gresit, strangeti cu clestele pe partea perpendiculara si acestea vor pocni, dandu-va posibilitatea de inlocuire.

                                Aici puteti vedea cum se prind crimpurile

        Cupele de nod sunt acoperitoare de nod, ascunzatoare de nod. Sunt folosite pentru a ascunde chiar si un crimp, pentru esteticul bijuteriei, dar au o bucla ce ajuta la prinderea incuietorii.

                                 Aici puteti vedea cum se prinde o cupa de nod

           Capetele de margele sun cupe de metal ce se folosesc la margele sau pietre, de obicei sferice. Au un design ce schimba alura unei pietre simple. Cand cumparati capete de margele, fiti atenti la dimensiunea inetrioara, ca sa va incapa exact pe margeaua dorita. Capetele de margele se folosesc pentru a da o nota profesionala bijuteriilor voastre. Acul cu cap sau cu bucla va trece acum prin capatul de margea si prin margea.

           Tortitele de cercei exista sub o multitudine de forme. Forma simpla, clasica, cea mai des intalnita –french-, cu inchidere la spate, cu bumb, clips si alte modele. Tortitele au o bucla de care se prind materialele dorite: zale, cupa de nod, bucla unui ac ce fac legatura cu restul de margele.

 

          Agatatoarea de pandantiv se foloseste la pandantive-mai mari pentru agatat la gat sau mai mici pentru agatati de tortita de cercei. Piciorusele agatatorii de desfac cu ajutorul unui cleste si, dupa ce se introduc prin orificiul pandantului, se strang cu grija.

 

Lasa un comentariu

CAPTCHA